Segmentele pui şi fructe de mare, în continuă creştere

Piaţa produselor din pui şi cea a peştelui şi fructelor de mare au o prognoză de creştere susţinută pe viitori ani, în special în Europa Centrală şi de Sud-Est, ceea ce scoate în evidenţă şi necesitatea procesatorilor din aceste sectoare de a se adapta, prin intermediul tehnologiilor de ambalare şi gătire a acestor produse, la cerinţele consumatorului.

Tendinţele existente în piaţă reliefează o necesitate tot mai mare de prezentare a produselor în ambalaje moderne, cu caracteristici de siguranţă alimentară superioară, adaptate unor gramaje diferenţiate ale produsului, iar Pentapac SRL, lider în tehnologii şi soluţii de ambalare pe piaţa din România, consideră acest moment dreptul unul oportun în evoluţia industriei de profil.

„Putem spune că echipamentele de ambalare utilizate de procesatorii de carne de pui din ţara noastră sunt la nivelul celor utilizate Europa occidentală, ce-a mai utilizata metodă pentru ambalarea părţilor tranşate din pui fiind la caserola ATM. Firma noastră este foarte activă în acest domeniu, furnizând atât masini de ambalat în caserole preformate, cât şi termoformări pentru ambalarea vrac a părţilor tranşate, sisteme stretch pentru pui grill, sisteme flowpack pentru pulpe de pui, precum şi multe tipuri de pachete unice, gen ShrinkStyle pentru pui grill sau TwinPack pentru pieptul de pui. De asemenea, sistemul FlatSkin se pretează foarte bine pentru pieptul de pui”

Vlad Dobre, manager Marketing-Vânzări Pentapac SRL

Cu o creştere de peste 13% înregistrată în ultimii 2 ani, piaţa produselor de peşte şi fructe de mare este şi ea în plin avânt, iar obstacolele reprezentate de durata redusă de valabilitate a produsului tind să fie depăşite prin diverse soluţii inovative.

„În ceea ce priveşte ambalarea, ne-am inspirat de la procesatorii de carne de pui folosind diverse tipuri de ambalaje performante care se pretează la fel de bine şi pe segmentul peşte/fructe de mare”, a precizat Olesea Brînzilă, Import &Branding Manager la Ocean Fish.

Avem foarte multe echipamente pentru acest domeniu, de la sisteme de dozare/încărcare automată a uleiului, la maşini de aplicat capace şi maşini de ambalat pentru peşte şi fructe de mare. Este o piaţă în creştere, sperăm într-o evoluţie a consumului pentru aceste produse, nu doar gustoase, ci şi sănătoase”, completează Vlad Dobre.

Totodată, compania Pentapac a profitat de acest moment favorabil în evoluţia industriei alimentare pentru a introduce pe pieţele din România şi Bulgaria noi echipamente de ultima generaţie dedicate sectorului procesare.

A fost un an destul de bun pentru întreaga industrie alimentară, implicit şi pentru noi, ca furnizori în acest domeniu. Avem o creştere a cifrei de afaceri faţă de anul precedent, sperăm să menţinem acelaşi trend şi în anul viitor. Creşterea se datorează în primul rând colaborării cu firma JBT FoodTech, producător de echipamente industriale pentru gătire, congelare şi pasteurizare la înaltă presiune (HPP)”, a mai adaugat directorul de Marketing-Vânzări Pentapac SRL.

O parte din noile tehnologii dedicate procesării alimentelor au fost prezentate la final de an în cadrul târgului Indagra FOOD 2018, iar o descriere amănunţită a acestora poate fi găsită la secţiunea Produse.