Sealpac PRO 14, mașina de termoformare completă

Masina de termoformare SealPac Pro14

Adresăndu-se cerinței producătorilor de a limita folosirea plasticului în ambalajele alimentare, PENTAPAC anunță introducerea pe piețele din România și Bulgaria a performantei mașini de termoformare Sealpac Pro 14.
Utilajul dedicate ambalării produselor foliate din carne folosește o peliculă de hârtie special tratată si un film de protecție cu fereastră de vizibilitate pentru partea superioară a ambalajului.
Folosind mai puțină energie în formarea termică a ambalajului, mașina de termoformare PRO 14 beneficiază de o zonă de încărcare extrem de mare, care este accesibilă de ambele părți, ceea ce permite un proces de ambalare lină. Utilajele SEALPAC din gama PRO sunt cunoscute pentru construcția lor modulară, ceea ce le ușurează adaptarea la nevoile speciale ale utilizatorilor.
SEALPAC PRO14 este capabil să manipuleze diferite sisteme de ambalare, cum ar fi: ambalarea în vid pe film flexibil, ambalarea în atmosferă modificată cu film rigid, precum ambalări de tip shrink sau skin. Trecerea de la un sistem de ambalare la altul se face rapid, grație manevrabilității pieselor de schimb.
De asemenea, mașina de termoformare PRO 14 vine dotată cu eficientul sistem Rapid Air Forming. Acest sistem inovator asigură o mai bună formare a ambalajului decât varianta clasică, prin ștanțare, iar sporirea capacități de producție și folosirea unor materiale de ambalat mai subțiri cu până la 10% asigură un grad mai mare de profitabilitate pentru clienții PENTAPAC.

Robustețea mașinii o face mai puțin pretențioasă la întreținere, iar eficiența sa răspunde și actualei crize de personal din industria alimentară.

„În ultimii ani am înregistrat o creștere semnificativă a vânzărilor de echipamente pentru încărcare și etichetare automată, atât pentru carne și produse din carne, cat și pentru alte produse. Echipamentele evolueaza permanent în sensul îmbunătățirii performanțelor și extinderii gamei de produse și putem spune că am instalat în România unele din cele mai performante sisteme, care au scutit un număr important de lucrători și au asigurat o calitate constantă și un aspect simetric al produselor. Mașina de termoformare SEALPAC Pro 14 este un astfel de echipament și completează gama de utilaje pe care PENTAPAC o propune producătorilor din piața locală de carne și preparate din carne”

Vlad Dobre, director Vânzări-Marketing PENTAPAC