Pentapac participa  la IFFA 2019

IFFA 2019, evenimentul aşteptat de către toţi jucătorii din industria alimentară şi sectoarele conexe, va scoate în evidenţă noile trenduri dezvoltate în această piaţă dinamică, cu un accent special pe sectorul de ambalaje alimentare.

Pentapac, lider de piaţă în România  pe segmentul tehnologiilor şi soluţiilor de ambalare a alimentelor, va bifa încă o prezenţă în cadrul prestigioasei expoziţii de talie mondială, alături de partenerul extern Sealpac International.

Şi în acest an, ambalajul inovativ FlatSkin va fi unul dintre elementele scoase în evidenţă în cadrul târgului internaţional de tehnologie alimentară de la Frankfurt graţie  caracteristicilor sale performante: 75% mai puţin plastic folosit în procesul de ambalare, vizibilitate superioară a alimentelor, grad superior de securitate alimentară, design elegant şi o suprafaţă sporită pentru prezentarea brandului şi a caracteristicilor produsului.

Element de inspiraţie

Nu doar performanţele sale tehnice evidenţiază ambalajul FlatSkin ca unul cu adevărat revoluţionar, ci şi faptul că acesta influenţează deja alte soluţii tehnologice dezvoltate de Sealpac International.

Folosind modelul FlatSkin, inginerii companiei au dezvoltat o soluţie tehnologică dedicată ambalajelor cu atmosferă modificată (MAP) ce reduce consumul de plastic cu 40% prin simpla inlocuire a taviței de plastic cu una concepută dintr-o hârtie specială. Conceptul va fi prezentat în premieră mondială în cadrul târgului IFFA și poate fi implementat pe toate traysealerele Sealpac din seria A.

De asemenea, noi soluții de a adapta ambalajele la cele mai recente cerințe de mediu vor putea fi testate în standul Sealpac pe mașina de termoformare Sealpac PRO14. O parte dintre acestea sunt deja prezente pe piața din România, ca urmare a colaborării dintre Sealpac International și Pentapac SRL România.