Pentapac introduce noi tehnologii de ambalare şi gătire a alimentelor pe piaţa din România

Indagra Food 2018, expoziţia dedicată pieţei alimentare din România şi sectorului de procesare a alimentelor a oferit prilejul procesatorilor de alimente din ţara noastră de a vedea la lucru câteva din cele mai noi utilaje şi sisteme inovative de ambalare prezentate de Pentapac, lider în tehnologia de ambalare din România.

Peste 1000 de vizitatori din segmentul business au păşit pragul standului deschis de companie în interiorul târgului de specialitate, găzduit de Romexpo, pentru a observa caracteristicile şi avantajele date de tehnologiile create de Sealpac International şi JBT,  parteneri Pentapac.

„Ca noutate absolută, anul acesta am prezentat o maşină SEALPAC A7 care ambalează în sistem FlatSkin. Practic, este un sistem de ambalare SkinPlus care, în loc de tradiţionala caserolă din plastic, foloseste un carton gros de 1 mm. Pe langă avantajul vizual deosebit (cartonul se poate imprima pe ambele părţi), aceasta metodă utilizează cu 75% mai puţin plastic faţă de orice altă metodă de ambalare în Skin.
De asemenea, am prezentat un grătar industrial JBT FORMCOOK CONTACT COOKER, pe care am gătit în cadrul unor demonstraţii ad+hoc mici, cârnaţi, pârjoale, chiftele, burgeri, piept de pui, ceafă de porc etc., şi clienţii noştri s-au arătat foarte încântaţi de rezultate.
Acest grătar industrial înlocuieste practic grătarele tradiţionale, asigurând nu doar un grad înalt de automatizare, ci şi un rezultat similar cu cel obţinut pe grătarele tradiţionale din punct de vedere al gustului, texturii şi aspectului”

Vlad Dobre (foto), Director Vânzări Pentapac SRL

Totodată, compania a prezentat şi noul model SEALPAC PRO 14, o maşină de ambalat prin termoformare, care poate obţine pachete flexibile, rigide sau Skin.

„“Este o maşină foarte versatilă şi accesibilă ca preţ. Vă pot spune ca toţi vizitatorii au fost interesaţi de noutăţile în domeniul ambalării, în special ambalatorii de carne proaspătă, mezeluri şi ready-meal. La fel, am avut foarte mulţi clienţi interesaţi de partea de prăjire/congelare, în special pentru carne şi legume”, a adăugat Vlad Dobre.