JBT Avure pregăteşte o nouă tehnologie HPP pentru segmentul carne

stand Pentapac la Indagra Food

JBT Avure anunţă lansarea unei noi tehnologii HPP dedicată produselor din carne proaspătă , cu avantaje majore pentru producători, retaileri şi consumatori, deopotrivă. Pentru moment, segmentul de aplicabilitate se limitează la carnea de vită, dar pe viitor va acoperi un spectru mai larg de produse, după cum anunţă compania americană.
Implementată deja în câteva pieţe la nivel internaţional, noua tehnologie de procesare la rece cu presiune înaltă (HPP) şi-a dovedit calităţile superioare prin prelungirea duratei de viaţă la raft a produselor din carne cu 2X-4X perioada obţinută prin sistemele de procesare anterioare.

Mai mult, tehnologia HPP s-a dovedit a elimina agenţii patogeni din carnea procesată, astfel reducând riscurile de contaminare cu E-coli, Salmonella sau Listeria. În acelaşi timp, durata de viaţă extinsă a produsului, favorizează producătorii, retailerii, consumatorii, şi în final, ajută la diminuarea risipei alimentare.

“ Cu noua tehnologie HPP a JBT Avure, pe lângă un aspect natural, proaspăt al produsului şi o durată de viaţă la raft extinsă, producătorii din industria cărnii vor putea elimina riscurile legate de siguranţa alimentară. În acest mod, procesatorii nu se mai văd nevoiţi să conteze pe consumator, ca ultim pas final, în prepararea cărnii la temperaturi ridicate pentru a elimina agenţii patogeni”, a explicat directorul de Marketing şi Comunicare al companiei, Lisa Wessels.

Pentru moment, aplicaţia este limitată doar la procesarea cărnii tocate de vită, dar compania anunţat că dezvoltă deja sisteme dedicate muşchiului crud de vită, ca şi pentru gama produselor din carne de porc sau de pasăre.

„Este un anunţ care, într-adevăr, promite să revoluţioneze industria alimentară, iar JBT Avure a făcut dovada modernizării constante a sistemelor tehnologice de procesare a alimentelor. Suntem şi noi nerăbdători să putem introduce această tehnologie nouă pe piaţa din România. Este un ţel asumat de către PENTAPAC, acela de a contribui la dezvoltarea şi modernizarea industriei alimentare din ţara noastră. În calitate de distribuitori oficiali ai JBT Food Tech în România am implementat deja o serie de echipamente cu o gamă largă de aplicaţii: de la sisteme de prăjire, grătare, cuptoare industriale, la sisteme de pasteurizare sau de congelare rapidă”

Mihai Tilincă, director general PENTAPAC

PENTAPAC este distribuitor oficial al echipamentelor produse de JBT Food Tech sub brandurile Frigoscandia, Formcook, Stein, Schroder, Avure.