Interes crescut pentru ambalajele care reduc plasticul

Ambalajele care reduc plasticul-Vlad Dobre,Pentapac

Piața de ambalaje din Europa se îndreaptă treptat către soluții care reduc considerabil plasticul din ambalaje, iar această tendință a fost perfect evidențiată în cadrul târgului internațional de tehnologii alimentare IFFA 2019.

Tonul a fost dat încă de anul trecut de Sealpac Internațional cu ambalajul revoluționar FlatSkin, devenit acum un model pentru industria de profil. Prezent deja pe 10 piețe europene care au cerințe tot mai stricte în ceea ce privește folosirea plasticului în ambalajele alimentare, FlatSkin și-a creat deja un renume în rândul profesioniștilor din industrie și impune un ritm al modernizării pentru companiile pregătite să adopte acest sistem, după cum explică Vlad Dobre, director Vânzări-Marketing în cadrul companiei PENTAPAC, distribuitor oficial al produselor Sealpac în România și Bulgaria.

„Putem spune că Sealpac este lider de piață în domeniul mașinilor de ambalat care utilizează ambalaje prietenoase cu mediul. Anul trecut au lansat pachetul FlatSkin, care utilizează cu până la 75% mai puțin plastic față de un ambalaj tradițional, și în mai puțin de un an au instalat deja un număr de 23 de mașini dedicate acestui sistem. De asemenea, Sealpac a introdus și alte sisteme de ambalare care utilizează în principal carto și plastic sau PLA, un material plastic 100% bio-degradabil. Am observat și în timpul acestei expoziții un interes foarte mare pentru toate tipurile de ambalaj care utilizează mai puțin plastic. Estimăm o creștere semnificativă a utilizării acestor ambalaje în următorii ani, cel puțin pe piața europeană”

Vlad Dobre, director Vânzări-Marketing PENTAPAC

Pe lângă faptul că a modificat tehnologia de ambalare a produselor din carne proaspătă, pește sau brânzeturi, FlatSkin asigură o siguranță crescută a alimentelor ambulate astfel, ușurează procesul de reciclare și elimină nevoie etichetelor suplimentare, oferind toate informațiile cerute de consumatori pe generoasa suprafață a cartonului component.