Ambalajul eTray revoluționează sectorul MAP

Soluție adaptată pieței

Ambalajul eTray reprezintă o soluție care satisface pe deplin cerințele pieței. Tăvile sunt pre-fabricate prin intermediul unui proces special de termoformare, în timpul căruia stratul interior subțire din plastic este adăugat la suportul din carton. Acest strat servește pur și simplu ca mediu de etanșare și barieră. După utilizare, suportul din carton și inserția din plastic sunt ușor de separat. Soluția are ca rezultat o reducere semnificativă a deșeurilor, permițând în același timp eliminarea durabilă și reciclarea. Bazat pe una din cele mai comune mărimi ale tavă PP din Europa de Vest, 190 x 144 mm, ambalajul permite economisirea până la 40% a plasticului folosit în proces. Atât pereții interiori, cât și cei exteriori ai tăvii de carton sunt potrivite pentru imprimarea de înaltă calitate, oferind un spațiu generos pentru afișarea brandului de produs/firmă.
Totodată, opțiunea suplimentară de integrare a ferestrelor de vizualizare garantează o expunere vizuală atractivă a prodului pus spre comercializare.

Sigiliu ermetic

Beneficiind de margini de etanșare foarte stabile, neîntrerupte, fiecare tavă este sigilată ermetic în atmosferă modificată pe toate traysealerele din seria A ale producătorului SEALPAC, asigurând astfel cel mai sigur proces de ambalare. Sistemul eTray oferă o calitate optimă a cărnii, a fructelor de mare și a cărnii de pasăre, asigurând în același timp un aspect atrăgător la comerțul cu amănuntul.

„Grație acestei inovații, greutatea ambalajului este redusă sub 10 grame, de la o greutate medie de 18 grame întâlnită la tăvile de aceste dimensiuni în 2004. Vorbim de un ambalaj performant care respectă cerințele de mediu tot mai stricte impuse în diverse piețe și asigură o vizibilitate crescută a brandului de marcă și a produsului. Faptul că soluția eTray poate fi integrată pe toate traysealerele SEALPAC din seria A este un câștig, producătorii putând astfel să treacă la un nivel superior în ambalare și comercializare fără costuri investiționale suplimentare”

Mihai Tilincă, director general PENTAPAC