Ambalaje alimentare care reduc plasticul cu 90%?

Da, se poate!

Nevoia de sustenablitate în industria alimentară a atras după sine o serie de inovații tehnologice care elimină o mare parte din compușii cei mai poluanți întâlniți în ambalajele alimentare.

În cadrul târgului internațional de tehnologie alimentară IFFA 2019, Pentapac și furnizorul său SEALPAC Internațional au prezentat o serie de soluții inovative care reduc plasticul din ambalaje chiar și până la 90%.

Flatskin rămâne un produs etalon pentru ambalarea produselor premium din carne, brânză sau pește, dar pe lângă el avem o serie de noi produse pentru alimente ambalate în atmosferă modificată (MAP) sau pentru segmentul ready meal. Unele dintre acestea ating performanța de elimina plasticul cu până la 90%, așa cum este cazul ambalajelor ready meal Vers”

Mihai Tilincă, director general Pentapac SRL

Vers este un produs care deja a fost lansat cu success in piețele din Olanda și Irlanda și care își va face intrarea cât de curând și pe piața din România.

Conceptul pleacă de la ideea reducerii părților masive din plastic ale unei tăvi pentru produse ready meal și înlocuirea lor cu o formă exterioară din carton care menține forma perfecta a produsului. Partea de protecție este asigurată de un ambalaj format din film alimentar care învelește întreg produsul și, odată sigilat, îi conferă perioada stabilită de viață la raft.

Perfect separabile, cele două componente ale ambalajului Vers fac posibilă o reciclare ușoară, securitatea alimentară este păstrată, vizibilitatea produsului crește, iar designul tăvii de carton permite o ușoară inscripționare a mesajelor publicitare, brandului de firmă sau de produs și a datelor de interes pentru consumatori.